27/07/2024

Ege Gazetesi

Ege'nin Haber Portalı

Electronic Arts: FIFA isminin bize hiçbir faydası yok

Geçtiğimiz aylarda bir basın toplantısı düzenleyen Electronic Arts, FIFA ile olan isim hakları sözleşmesinin gözden geçirileceğini ve yeni isimler aradıklarını söylemişti.

FIFA ile EA Sports arasındaki 10 yıllık isim hakkı sözleşmesinde sona gelindi. FIFA’nın, yeni 10 yıllık isim hakkı sözleşmesi için EA Sports’tan 2,5 milyar dolar talep ettiği ortaya çıktı.

EA Sports cephesi bu ücrete sıcak bakmıyor. Bu nedenle bir süredir oyunun adının değiştirilmesi gündemde.

EA: FIFA’NIN BİZE BİR FAYDASI YOK

Electronic Arts’ın CEO’su Andrew Wilson, yakın tarihli bir şirket içi toplantıda FIFA ile ortaklık hakkında konuştu. FIFA anlaşmasının oyunun gelişimini yavaşlattığını belirten Wilson, “FIFA’nın bize tek faydası, oyunun kapağındaki dört harf.” dedi.

Electronic Arts: FIFA isminin bize hiçbir faydası yok #1

CEO ayrıca, Electronic Arts’ın oyuncuların, takımların ve tüm liglerin FIFA ile anlaşma yapmak zorunda kalmadan isimlerini kullanmalarına izin veren lisanslara sahip olduğunu söylüyor.

DÜNYA KUPASI İLE ANLAŞMA SONA ERECEK

EA ile FIFA arasındaki 10 yıllık anlaşma, 21 Kasım-18 Aralık tarihleri arasında Katar’da düzenlenecek olan bu yılki Dünya Kupası’ndan sonra sona eriyor.

Electronic Arts’ın, FIFA ile daha fazla iş birliği yapmaması ve bu nedenle FIFA futbol oyununun adının değişmesi gündemde.