22/07/2024

Ege Gazetesi

Ege'nin Haber Portalı

Spotify’dan içerik oluşturuculara 100 milyon dolar destek

İsveçli dijital müzik ve podcast dinleme platformu Spotify, geçtiğimiz günlerde 2021’in son çeyreğine ait verilerini yayınlamış ve 406 milyon kullanıcı sayısına ulaştığını açıklamıştı.

Spotify CEO’su Daniel Ek, yeterince tanıtımı olmayan içerik oluşturucuların müzik ve ses içeriğinin lisanslanması, geliştirilmesi ve pazarlanması için 100 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı.

Daniel Ek, şirket çalışanlarına yazdığı mektupta, “100 milyon dolarlık içerik oluşturuculara ayırdığımız kaynak, Joe Rogan’a ödediğimiz meblağ ile aynı.” dedi.

JOE ROGAN TARTIŞMASI

Kanadalı bestekar, söz yazarı ve şarkıcı Neil Young geçtiğimiz günlerde bir yazı yayınlayarak Spotify’dan müziklerini kaldırmasını istemişti.

Young, aşılar konusunda tepki çeken açıklamaları nedeniyle bir diğer şarkıcı Joe Rogan ile aynı platformda yer almak istemediğini duyurmuştu.

spotify

Spotify, bu tartışma sonucunda Neil Young yerine Joe Rogan’ı seçerek, Young’ın müziklerini isteği üzerine platformdan kaldırmaya başladı.

Neil Young, platformun içeriğini yeterince denetlememek ve Rogan’ı desteklemekle suçladı.

Buna rağmen Spotify, koronavirüs başlangıcından bu yana pandemiyle ilgili 20 binden fazla podcast yayınını kaldırdığını belirtti.

Öte yandan koronavirüs ile ilgili yalan haberlere karşı olan Apple Music, Spotify’ın tam tersi bir adım atarak Neil Young’ın içeriklerini öne çıkarmaya başladı.