27/07/2024

Ege Gazetesi

Ege'nin Haber Portalı

Kabızlığa neden olabilecek 5 alışkanlık

Modern hayatın getirdiği hızlı yaşam tarzları vücudumuzda giderek daha fazla zarar veriyor. Özellikle çok fazla kızarmış yiyecek ve sağlıksız atıştırmalıklar tüketmek ve fiziksel aktivite eksikliği sindirimi etkiler. Ancak çoğu zaman sindirimin tüm vücudun sağlıklı çalışması için ne kadar önemli olduğunu unutuyoruz.

Bu yaşam tarzından dolayı pek çok kişide sağlıklı bağırsak hareketlerinin olmaması anlamına gelen kabızlık yaşanmaktadır. Bu sorunu çözmek veya azaltmak için bazı günlük alışkanlıkları düşünmek ve onları değiştirmeye çalışmak çok önemlidir.

Bu sorunlara yardımcı olabilecek birçok çözüm vardır. Bazıları daha fazla su tüketmek kadar basittir ve bazen daha büyük alışkanlıkları değiştirmeniz gerekir.

İşte kabızlığa neden olabilecek günlük alışkanlıklar.

Kabızlığa neden olabilecek 5 alışkanlık #1

YETERSİZ SIVI ALIMI

Bu genellikle çok açık bir konudur ancak birçok insan suyun vücuttaki etkisini görmezden gelir. Çok az sıvı alımı kabızlığa neden olabilir. Su, uygun sindirimin anahtarıdır, sindirilen gıdaların bağırsaklarda sorunsuz bir şekilde hareket etmesine yardımcı olur.

Yeniken yiyeceklerde de sıvı bulunur. Taze meyve ve sebzeler gibi su bakımından zengin gıdaları tüketmek de kabızlığı önlemeye yardımcı olabilir.