27/07/2024

Ege Gazetesi

Ege'nin Haber Portalı

İzmir’de , çocuğun safra yolu tıkanıklığı mıknatısla açıldı

Doğuştan safra yolu kisti nedeniyle yaşamının büyük bölümünü hastanelerde geçiren 8 yaşındaki Mina Kara, hastalığı nedeniyle sürekli ağrı ve ateş nedeniyle rahatsızlandı.

Mine Kara, daha önce ameliyat olmasına rağmen sağlığına kavuşamadı.

Tekrar cerrahi operasyon yapılması risk taşıyan Mina’nın rahatsızlığı, Ankara Şehir Hastanesi’nde uygulanan mıknatıs yöntemiyle giderildi.

BESLENMESİ VE GELİŞİMİ OLUMSUZ ETKİLENDİ

Şehir Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ödemiş, rahatsızlığı nedeniyle 2 yıl önce ameliyat geçiren Mina’nın, buna rağmen safra yolunun açılamadığını ve safranın olması gerektiği gibi akamadığını söyledi.

Ödemiş, bu durumun Mina’da sağlık sorunlarına yol açtığını, beslenmesi ve gelişimini olumsuz etkilediğini belirterek, hastanın onlarca kez hastaneye yatırılması gerektiğini aktardı.

Ankara da, çocuğun safra yolu tıkanıklığı mıknatısla açıldı #1

Daha sonra safranın dışarı atılabilmesi için karın bölgesinden bir yol açılarak, tüp bağlandığını anlatan Prof. Dr. Bülent Ödemiş, “Mina’nın karnından çıkan iki tüple yaşamaya başlamasının da farklı sıkıntıları olmuş. Çünkü bu durum oyun oynamasını, okula gitmesini, sosyal hayatını engellemiş.” dedi.

“DÜNYADA DA BU YAŞTAKİ ÇOCUĞA HİÇ YAPILMAMIŞ BİR YÖNTEM UYGULADIK”