27/07/2024

Ege Gazetesi

Ege'nin Haber Portalı

İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Kütahya dikkat: Uyarı yapıldı!

Son dakika… Ege Bölgesi’ne uyarı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 31 Mart hava durumu açıklaması geldi. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, gece saatlerinden itibaren İzmir, Manisa, Kütahya çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor. Öte yandan kıyı Ege’de de fırtına beklendiği belirtildi.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Marmara ve Kıyı Ege’de güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren İzmir, Manisa ve Kütahya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kıyı Ege’de güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 18°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

DENİZLİ °C, 22°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

İZMİR °C, 21°C
Parçalı ve az bulutlu. zamanla çok bulutlu gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 17°C
Parçalı ve az bulutlu

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin doğu ve kuzeybatı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Manisa, Kütahya ve Eskişehir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Marmara ile Güneydoğu Anadolu’nun güneyinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.