27/07/2024

Ege Gazetesi

Ege'nin Haber Portalı

Ayaklarınızın tabanını sarımsak ile ovun bakın neler oluyor! İşte mucizevi faydaları

Vücuda sayısız fayda sağlayan sarımsak, sofralarımızdan eksik etmememiz gereken besinlerin başında yer alıyor.

Yüzlerce yıldır alternatif tıp yöntemi olarak kullanılan sarımsağı çiğ, pişmiş veya közlenmiş nasıl tüketirseniz tüketin doğal antibiyotik etkisi yaratıyor.

Peki sarımsağın sadece derinize temas yoluyla bile fayda sağladığınızı biliyor muydunuz? Yapılan son araştırmalar, sarımsakta bulunan allisin maddesinin deriye temas yoluyla vücuda girebildiğini ortaya koyuyor.

Yani size ayaklarınızla sarımsak yiyebileceğinizi söylesek? Evet yanlış duymadınız. Bilimsel olarak kanıtlanan bu durum bakın nasıl oluyor. İşte ayak tabanınızı sarımsakla ovmanın faydalarını sizler için sıraladık…

AYAK TABANINIZI SARIMSAK İLE OVMANIN FAYDALARI

Ayaklarınızın tabanını sarımsak ile ovduğunuzda, yaklaşık 30 dakika sonra sarımsağın tadını ve kokusunu ağzınızda hissedeceksiniz.

Hepsi sarımsağın mekanik tahribatı sırasında oluşan ve organik bir bileşik olan allisinden kaynaklanıyor.

Sarımsakta bulunan allisin maddesi, deri yoluyla hücre zarlarına nüfuz edebiliyor, kan dolaşımı yoluyla dolaşabiliyor ve tat tomurcuklarına ulaşabiliyor. Yani faydasını bu şekilde de gösterebiliyor.

Sarımsak yedikten sonra kokunun sadece ağzınızı değil tüm vücudunuzu sardığını hissetmişsinizdir çünkü kana karışan bu madde, deriyi geçerek koku yayabiliyor.

Ayaklarınızın tabanını sarımsak ile ovun bakın neler oluyor! İşte mucizevi faydaları #1

GÜNDE 6 DİŞ KÖZLENMİŞ SARIMSAK YEMENİN FAYDALARI