26/06/2024

Ege Gazetesi

Ege'nin Haber Portalı

Adeta bağışıklık iksiri!

Son dönemlerde hastalıkların boy göstermesiyle birlikte doğal yollardan bağışıklık sistemini güçlendirip hastalıklardan korunmak isteyen kişiler koruyucu yöntemler araştırmaya başladı. İşte hastalıklardan korumasıyla ünlü, bağışıklığı güçlendiren zencefil shot tarifi…

Doğanın bize sunduğu şifa deposu olan zencefil, sadece lezzetli bir baharat olmanın ötesinde bir dizi sağlık avantajı sunmaktadır. Antioksidan, anti-enflamatuar ve sindirim dostu özellikleriyle zenginleşen bu kök bitki, yüzyıllardır çeşitli kültürlerde sağlık destekleyici olarak kullanılmaktadır. Zencefil, içerdiği gingerol ve diğer besin öğeleriyle vücudu koruma, güçlendirme ve çeşitli sağlık sorunlarına karşı direnç sağlama potansiyeline sahiptir. İşte gribal enfeksiyonlara savaş açan, sivilceleri yok eden o tarif!
ZENCEFİL SHOT MALZEMELERİ

60 – 65 g taze zencefil

10- 12 g taze zerdeçal

2 adet mandalina

1 adet yeşil elma

1 adet limonun suyu

Yarım su bardağı su bardağı su

Göz kararı bal

ZENCEFİL SHOT NASIL YAPILIR?

Zencefil, zerdeçal ve elmayı kabuklarıyla birlikte doğrayın. Bal dışında tüm malzemeleri blenderdan geçirin. Damak zevkinize göre balı ekleyin ve soğuk tüketin. Boğaz ağrısı, öksürük, grip gibi hastalıklar için sabahları 1 bardak shot olarak tüketebilirsiniz.