29/06/2024

Ege Gazetesi

Ege'nin Haber Portalı

TFF 1. Lig hangi kanalda yayınlanacak?

Süper Lig yayın ihalesine ilişkin uzun zamandır süren bir belirsizlik vardı ve TFF, beIN SPORTS anlaşamadığını belirtmişti.

Uzun zamandır beIN SPORTS ekranlarında maç yayınlarını takip edenler, bir devrin bittiğine yönelik yorumlar yapmaya başladı.

TFF 1. Lig ise uzun zamandır TRT ekranlarından yayınlanıyor ve yine yeni yayıncısı merakla bekleniyordu.

Bu konuda devrede olan TRT’nin anlaşıp anlaşamadığı merak edilirken, “TFF 1. Lig hangi kanalda yayınlanacak?” sorusu gündeme geldi.

Peki, TFF 1. Lig hangi kanalda yayınlanacak? İşte son durum…

TFF 1. LİG HANGİ KANALDA?

TRT, yayın ihalesinde 1-D (1. Lig yayın hakları ve Süper Lig özet) ve 1-F (Süper Lig radyo yayın hakları) paketleri için gerekli sözleşmelerin TFF’ye teslim edildiğini duyurdu.

TRT Spor’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “TRT olarak Süper Lig ve 1. Lig yayın hakları ihalesi kapsamında yer alan Paket 1-D ve Paket 1-F’ye ilişkin sözleşmeleri TFF’ye teslim ettik.” ifadesine yer verildi.

TFF 1. Lig hangi kanalda yayınlanacak? #1

PAKETLER VE TEKLİFLER

PAKET 1-A:

8’i hafta sonuna denk gelen derbi olmak üzere, toplam 210 (2022-23 sezonu için 238 maç) hafta sonu Süper Lig maçının canlı yayın hakları (Paket 1-A içerisinde yer alan hakların ihale dışında bırakılmasına ve Paket 1-A ile ilgili daha sonra gerekli çalışmaların yapılmasına karar verildi)