25/06/2024

Ege Gazetesi

Ege'nin Haber Portalı

Marmaris’te 19 Mayıs Coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Marmaris Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından saat 09.30’da Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Çelenk sunumunun ardından etkinlikler saat 10.30’da  Marmaris Şehir Stadı’nda devam etti.

Programa Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Neslim Eski, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, İlçe Emniyet Müdürü Emre Alay, İlçe Jandarma Komutanı J. Yarbay Murat Çam, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve askeri bando eşliğinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın BAK’ ın bayram kutlama mesajı okundu. Ardından günün anlam ve önemini binaen konuşmayı  Marmaris Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Cem Tuncel yaptı. Akabinde ilçe genelinde düzenlenen gençlik koşusunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törenin devamında öğrencilerin şiir okuması, dans, jimnastik, aikido, halk oyunları gösterisi vatandaşlar tarafından beğeni topladı.

Programın sonunda Atatürk’ ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Andı bütün öğrencilerin katılımı ile seslendirildi.