25/06/2024

Ege Gazetesi

Ege'nin Haber Portalı

Dünya Rüzgâr Sörf Şampiyonası için geri sayım başladı!

Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek MEDİCANA 2022 IFCA, JYM Slalom Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı. Yarışlar 14-21 Ağustos tarihleri arasında ION Club Alaçatı’da gerçekleştirilecek. Başkan Oran, “Söz verdiğimiz gibi Uluslararası sörf yarışlarını Alaçatı’ya geri getirdik. 17 farklı ülkeden 100’ün üzerinde sporcuyu ağırlayacağız. Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyacağız” dedi.

Çeşme Belediyesi, Turkey Windsurf Training (TWT) ve Trio Shipping tarafından Medicana Sağlık Grubu ana sponsorluğunda organize edilen, IFCA yönetiminde ve gözetiminde gerçekleştirilecek bu yarışta, IFCA yetkilileri ve Türkiye Yelken Federasyonu’na bağlı hakemler görev alacak. IFCA (International Funboard Class Association) 1985 yılında kurulan, dünya ve kıta şampiyonlukları düzenleme yetkisine sahip bir sınıf kuruluşu. IFCA kurulduğu yıldan bu yana, koyduğu kurallarla, rüzgâr sörfünün gelişmesini, adil şartlarda yarışılmasını ve her yaştan yarışçıların katılımıyla herkesin öğrenebileceği, gelişebileceği ve tecrübe kazanabileceği yarış ortamları yaratılmasını sağlıyor.

IFCA’nın resmî web sitesinden (www.ifcaclass.com ) 07 Ağustos’a kadar kayıtların açık olacağı şampiyonaya su ana kadar 17 farklı ülkeden 100’un üzerinde sporcu kayıt yaptırdı.