25/06/2024

Ege Gazetesi

Ege'nin Haber Portalı

Bodrum’da sahillerinde ‘beyaz kum’ tehlikesi! Uzmanı uyardı

Gözde turizm merkezi  Bodrum’da gözünü para bürüyen işletmeler, plajlara doğal görünümünü bozan ve insan sağlığına zararlı maddeler içeren beyaz kum seriyor. MSKÜ Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Özçelik uyarılarda bulundu. Özçelik, “Kıyısal alanda bilinçsiz kum alınması veya başka bir ortamdan kum veya mermer tozu gibi malzemenin getirilerek serilmesi, söz konusu kıyısal bölgenin dokusunu, ekolojisini ve dengesini değiştirecek çevresel sorunlara yol açabilecektir.” dedi.

Gözde turizm merkezi Bodrum’da doğal yapının korunması, kaçak ve ruhsatsız yapılaşmanın önüne geçmek için ilgili tüm ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Tatil sezonunun başlamasıyla, sahillerde doğal görünümü bozan ve insan sağlığına zararlı maddeler içeren beyaz kum serimi hortladı.   Bodrum’da sahil düzenlemeleri adı altında kum serimi yapan işletmelere zabıtalar müdahale ediyor.

 Bodrum kıyılarının doğal görünümünü bozan ve insan sağlığına zararlı maddeler içeren “beyaz kum” adı altındaki kum serimlerine Kabahatler Kanunu kapsamında para cezası uygulayan zabıta ekipleri, serilen kumu da kaldırtıyor.  Ekipler, son olarak Bitez ve Bahçelievler Mahallesinde iki işletmeye yaptırım uyguladı.